Tuesday, September 28, 2010

Kings Of Leon

Vid det här laget har väl i princip alla hört Kings Of Leon´s senaste låt, Radioactive. Tyckte ändå att det var relevant att promotea videon till detta alster. Lite märkligt koncept kan tyckas, men det är rätt snyggt och jag kan inte låta bli att ryckas med i denna promo-video till KOL´s Summer Camp.


Kings Of Leon - Radioactive

El Guincho

Pur photoshop-magi från nya bekantskapen El Guincho. Och jag gillar det. Alltså både bilden och musiken - men kanske framförallt sjuka videon till Bombay.


El Guincho - Bombay

Sunday, September 26, 2010

Miike Snow & Chemical Brothers

Miike Snow var faktiskt en av de akter som överraskade mest på sommarens Way Out West. Inte för att jag inte gillar MS, men jag trodde nog inte de skulle vara så bra live som de faktiskt var. Att de varit ett av de mest hypade banden sen Animal släpptes och att publiken därmed kunde repertoaren nästan lika bra som bandet gjorde förståss sitt till.

När La Roux senare visade sig vara en besvikelse live var det ingen större förlust eftersom Chemical Brothers levererade festivalens längsta och tyngsta spelning precis samtidigt.

Här kommer Miike Snow´s tolkning av La Roux´s In For The Kill och videon till Chemical Brothers Dissolve som är en del av de projektioner som visades under spelningen.

Miike Snow - In For The Kill (La Roux Cover)


Chemical Brothers - Dissolve

Years Around the Sun

Sjukt go video för Corona, ackompanjerad av Years Around the Sun. Pripps Blå kan ju gå och lägga sig.


Years Around the Sun - Miles Away

Tack för tipset Harriet.

Thursday, September 23, 2010

Breakbot

Egentligen var det bara en tidsfråga innan Breakbot skulle dyka upp här. Vet faktiskt inte varför jag inte lagt upp succélåten Baby I´m Yours tidigare. När jag så häromdagen hörde Breakbots sköna remix av Pnau´s Baby var det bara att sätta sig ner och skriva. För er som inte känner till det är  Thibaut Berland fransosen och före detta filmarbetaren bakom Breakbot som numera är signad på Ed Banger.


Breakbot - Baby I´m Yours ft. Ifrane


PNAU - Baby (Breakbot Remix)

Wednesday, September 22, 2010

Two Door Cinema Club

Den här Irländska gladpop-trion behöver knappast någon närmare presentation eller beskrivning. Har man inte hört deras låtar i fanta-reklamen har man garanterat gjort det i ett karnevalstält (eller på radio).  Lite kul är det att gossarna i TDCC, sitt poppiga sound till trots, är signade på hypade och annars electrobetonade Kitsuné. Här är två låtar som kanske inte så många har hört. Och så den vågskvalpande remixen. Så klart.


Two Door Cinema Club - Costume Party


Two Door Cinema Club - Hands Off My Cash, Monty


Two Door Cinema Club - Something Good Can Work (Ted & Francis Remix)

Tuesday, September 21, 2010

Aloe Blacc pt 2

Det oh-so efterlängtade albumet Good Things släpps i butikerna nästa vecka men redan igår släpptes skivan på Stones Throw Records hemsida. Eftersom jag tar för givet att de flesta av er avvaktar och inväntar Spotify-debut kommer här ytterligare två, än mer souliga, smakprov.


Aloe Blacc - Good Things


Aloe Blacc - You Make Me Smile

Missa för guds skull inte Green Lights från tidigare inlägg om musikraketen Aloe Blacc här.

Monday, September 20, 2010

Cassius

Franska Cassius är näst på tur att ansluta till det pärlband av electro-duos (inte minst franska sådana) jag lyssnat på och skrivit om här den senaste tiden. Cassius är minst sagt välmeriterade - Phoenix, Cut Copy och Chromeo är bara några av de band som fått producenthjälp av duon.

Nyligen släpptes EP:n The Rawkers på Ed Banger Records och det är därifrån dagens låt kommer. Jag måste bara säga det; dub step har aldrig varit min tekopp och I Love You So lutar verkligen åt dubstep-hållet, MEN de svepande stråkarna i kombination med den genialiska samplingen av Gladys Knight & The Pips låt I Feel A Song gör att det inte går att stå emot denna pärla. Tusen tack Oskar för tipset!


Cassius - I Love You So

Sunday, September 19, 2010

Caribou

Daniel Victor Snaith är mannen bakom kanadensiska electro-outfitten Caribou. Live backas Snaith ofta upp av ett live-band där han själv lirar percussion. Förutom det säregna soundet har Caribou också gjort sig känd för sina videoprojektioner som ramar in spelningarna. Då jag mest lyssnat på senaste skivan och bara hört några få låtar utöver den blev jag sjukt glad när jag nyligen fick höra öppningsspåret från förra skivan Andorra (2007). Melody Day har verkligen en mkt poppigare framtoning än Caribou´s övriga låtar. Lyssna bara på Odessa så förstår ni vad jag menar.


Caribou - Melody Day


Caribou - Odessa

Friday, September 17, 2010

Jamiroquai vs. Alan Braxe

Det är trots allt fredag. Ni har redan hört originalet. Här är festen.


Jamiroquai - White Knuckle Ride (Alan Braxe Remix)

Mayer Hawthorne & Classixx

Ni fattar inte hur glad jag blev när jag fick höra purfärska No Strings med Mayer Hawthorne igår. Classixx, som mixat en del av Hawthornes låtar tidigare, står som producent på No Strings och det märks. Det är inte den renodlade soul/funk man brukar förknippa med MH, men det är precis lika magiskt ändå. 

Hade Mayer Hawthorne varit trädgårdsmästare hade han inte bara haft gröna fingrar, han hade sett ut som Hulken.

För er som missat läsa om Mayer tidigare går det bra att klicka här och här.


Mayer Hawthorne - No Strings

Thursday, September 16, 2010

Junip

Idag bjussar jag på en hel platta som släpptes i förrgår. Junip grundades för tolv år sen, men först häromdagen släpptes alltså första fullängdaren Fields. Förutom José Gonzales på sång består trion av Tobias Winterkorn (elpiano, Moog-synt) och Elias Araya (trummor).


Wednesday, September 15, 2010

White Lies

Det börjar närma sig vinter, definitivt dags att börja träna och Lund känns emmellanåt lite som en håla i vildmarken. Här kommer videon som illustrerar det hela. Lysande.


White Lies - Farewell To The Fairground

Tuesday, September 14, 2010

Ben l’Oncle Soul


Här kommer en fransos som jag inte riktigt kommit underfund med om man borde kalla för slick eller plojjig. Att namnet dessutom är taget från den stilige afro-americanen på rispaketen gjorde ju inte saken lättare att bedöma. Hursomhelst, runt om i Europa börjar ryktet om Ben l’Oncle Soul sprida sig, inte minst tack vare hans tolkning av Seven Nation Army som osar Motown ordentligt. Det är nog säkrast att inte försöka iklä sig rollen att fria eller dömma Ben l’Oncle Soul. Efter att ha sett supercleana videon till Soulman är jag iaf rätt säker på att det finns en hel del soul i denna 26-åriga määän.


Ben l’Oncle Soul - Soulman


Ben l’Oncle Soul - Seven Nation Army

Cosmonaut Grechko

Vet inte om ni minns, men för två veckor sen la jag upp en remix av Cosmonaut Grechko. Nu är det dags igen. Som namnet antyder är Cosmonaut Grechko från Ryssland, dock är det föga förvånande inte den historiske astronauten vid samma namn som satt sig ner vid mixerbordet och börjat göra beats. Istället är det 19-årige pianisten Victor Klyuchnikov från Saratov bakom aliaset. Mkt mer vet jag faktiskt inte. Men fasen vad grym han är. Citerar nätradion Amaxing FM; "This is so cosmic it blasts stars out of speakers when played."


Cosmonaut Grechko - All The Time We Were In Love


Cosmonaut Grechko - Need You (ft. Shell Heaven Lee)

Monday, September 13, 2010

Beirut

Fantastiskt egensinniga Beirut startades som ett enmansprojekt av Zachary Francis Condon. Efter att tidigt ha hoppat av high school reste, då 16-årige, Condon runt i Östeuropa och blev på så vis väldigt influerad av den balkan- och gypsymusik han stötte på där. Detta angav tonen på debutskivan The Gulag Orkestar, där Condon i princip spelade alla instrument själv; dragspel, keyboard, saxofon, klarinett, mandolin, ukulele, blås, glockenspiel, och percussion för att nämna några. Just det, så hjälpte två nya bandmedlemmar till på trummor och cello också... På senare tid har Beirut blivit mer av ett musikkollektiv med bandmedlemmar som kommit och gått.

Nog om historien bakom. Här kommer finfina låten No Dice, med ett sound som inte påminner om något annat jag hört med bandet. Tack Karin för tipset, den här är till dig!


Beirut - No Dice

Au Revoir Simone

Brooklyn-trion Au Revoir Simone har remixats flitigt av diverse musiker sen starten 2005. Bandmedlemmarna har därför varit storsinta och släppt två track-by-track remixar av deras senaste två album. Det är verkligen inte det att originalen inte håller måttet, men jag tyckte det var lite roligare att lyfta fram dessa sköna re-makes av några av ARS pärlor.



Au Revoir Simone - Tell Me (Clock Opera Remix)


Au Revoir Simone - Shadows (The Teenagers Remix)

Sunday, September 12, 2010

Toro Y Moi

Det var verkligen på tiden att jag fick skrivet en rad om Toro Y Moi. Jag lovar er att om ni inte skulle gilla hans musik, vilket iofs är högst otroligt, så kommer ni utan tvekan digga en av mina favoritvideos som kommer lite längre ner.

86-an Chazwick Bundick började göra musik tidigt och lirade under high school i ett indierockband som kallade sig The Heist and the Accomplice. När Bundick senare pluggade till grafisk designer lärde han känna en annan favorit, Ernest Green (Washed Out ni vet) och man får förmoda att det var därigenom Toro Y Moi föddes och som Bundick kom in på det softa chillwave-sound han numera ägnar sig åt.

Så var det den där videon. Filmkonst av yttersta världsklass är det jojjomen.

Toro Y Moi - Talamak


Toro Y Moi - Low Shoulder

Röyksopp - bonus

Helt appropå Röyksopp´s stundande skivsläpp kommer här en liten bonus i form av en sensommar-mix signerad norbaggarna.


Röyksopp - This Space

Saturday, September 11, 2010

Patrick Lee

Här är en kille som definitivt förtjänar ett omnämnande (hur mkt det nu kan vara värt på den här korp-bloggen). 2009 stängde trummisen, dj:n tillika producenten Patrick Lee in sig i sin studio för att spela in plattan The Last Thing. När man lyssnar på musiken märks det ganska snabbt hur mkt jobb som ligger bakom. Samplingarna är sjukt varierade och låtarna kränger fram och tillbaka (visserligen med viss tendens att bli aningen röriga) och man vet aldrig vad som skall komma näst. Influenserna är många, RJD2, The Avalanches, DJ Shadow och en massa funk. Lee själv beskriver musiken som, "good beats to drink cheap beer to." Absolut. Även musiken är billig visar det sig. På Patrick Lee´s hemsida kan du gå in och ladda ner skivan helt gratis. Givetvis går det att köpa den också, eller bara lämna ett valfritt bidrag.

Det tråkiga i denna saga är att det verkar som att Lee i år ägnat sig helt åt mashups. Visserligen rätt feta mashups, men det är inte alls min tekopp.


Patrick Lee - Quittin' Time

Housse De Racket


Här kommer en riktigt finurlig video från franska Housse De Racket.  När det kommer till fransk pop idag så går det i princip inte att hitta ett band som inte blivit samplat/mixat eller på något sätt tolkats elektroniskt. Så är även fallet med Housse De Racket. Följdaktligen kommer här en remix av Oh Yeah!, samt min personliga favorit - Champions-remixen av Edwin Van Cleef



Housse De Racket - Oh Yeah!


Housse De Racket - Oh Yeah! (Keenhouse Remix)


Housse De Racket - Champions (Edwin Van Cleef Remix)

Friday, September 10, 2010

Proviant Audio

Här är en snubbe som borde sitta hemma och pilla sig i naveln, käka chips och köra moppe. Istället har han fullt upp med att göra superslicka beats i en genre som han själv kallar för "laptop jazz". Proviant Audio är, blott 18-år gammal, en otroligt duktig hemmasnickrande producent, och ja, jag är allt lite bitter. För det är väl inte så konstigt att man känner sig omsprungen när en fem år yngre lirare från Norge (!) dyker upp och visar sig vara så här begåvad. Det värsta är att jag tror att han har rätt mycket tid till att pilla sig i naveln, käka chips och köra moppe ändå...


Proviant Audio - Would You Mind

Brothertiger

I samma sköna anda som Washed Out omsluter Brothertiger världen med sin helande musikmedicin. Skönt känslopulserande, drömsk synthelectro som växer efter varje lyssning. På Brothertigers bandcamp kan man köpa hans musik. Priset bestämmer du själv. Tills vidare är det bara att lyssna och njuta av Feel och Lovers här - det är alldeles gratis.



Brothertiger - Feel


Brothertiger - Lovers

Thursday, September 9, 2010

Röyksopp - Senior

Passa på att lyssna på Röyksopp´s nya platta Senior veckan innan släppet.


Senior by Röyksopp

Houses

Från Chicago kommer bliss-electro outfiten Houses. Debutalbumet släpps i oktober. Svävande, mystiska och otroligt sköna Soak It Up bådar väldigt gott. Enough said!


Houses - Soak It Up

Wednesday, September 8, 2010

LCD Soundsystem

Här har ni världens coolaste 40-åring. James Murphy är mannen bakom musikprojektet LCD Soundsystem. Med en ganska säregen musikstil, som ofta bygger på enkla slingor på repeat med vissa variationer (lite som hip-hop beats) som byggs upp ihop med Murphy´s sköna röst, skapar LCD Soundsystem ett sound som är svårt att värja sig mot. Live är det faktiskt något av det bättre jag sett. Murphy´s självklara scennärvaro kombinerat med riktigt coola ljuseffekter gör musiken än mer medryckande än på skiva. Rykten säger att James Murphy funderar på att lägga ner LCD Soundsystem, isåfall var det kanske sista Sverige-spelningen vi fick se på Way Out West i somras...

Här är kärleksförklaringen I Can Change, skönt skogspinne-trummande Home och sist, på äkta LCD-manér, 7,5 minuter långa All My Friends.


LCD Soundsystem - I Can Change


LCD Soundsystem - Home


LCD Soundsystem - All My Friends

The Temper Trap & Tallest Man On Earth

Även om (eller kanske just för att) Sweet Disposition var en så fruktansvärt bra debut-låt har jag varit lite allergisk mot The Temper Trap sen den släpptes i och med att låten i princip gick på repeat överallt ett tag. Häromdagen hittade jag iaf en riktigt skön remix på TTT´s låt Soldier On.


The Temper Trap - Soldier On (BCLA Remix)

Vill också passa på att tipsa om EP´n Sometimes the Blues is Just a Passing Bird som släpptes exklusivt idag på iTunes. Låten Like The Wheel har fått avsluta många av The Tallest Man On Earth´s senaste spelningar vilket föga förvånande gjort låten till en riktig publikfavorit. Så, här är den.


The Tallest Man On Earth - Like The Wheel

Tuesday, September 7, 2010

Icarus Himself

Här kommer en riktigt skum låt som jag ändå har rätt stor tro på. Jag kan lova er att det inte låter som något annat ni hört men fasen, det gungar rätt bra om Digging Holes. Om duon Icarus Himself vet jag knappt nånting, men det spelar mindre roll - det räcker att höra låten.


Icarus Himself - Digging Holes

Ra Ra Riot

Även om det råkar vara tisdag känns det som att veckan börjar idag. Som start på en bra vecka kommer här ett litet lyckopiller i form av en Ra Ra Riot-remix signerad Remix Artist Collective. Öppna alla fönster och maxa volymen. Play.


Ra Ra Riot - Boy (RAC Remix)

Monday, September 6, 2010

Hot Chip

Hot Chip har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag första gången hörde the Beach Party från debutskivan Coming On Strong. När sen platta nummer två, The Warning, kom ut jobbade jag i skivbutiken Folk å Rock och fick därigenom ett gäng snygga Hot Chip-pins som jag försökte kränga på mina kompisar (alltså inte sälja dem, utan GE bort dem!), dock uteblev de lovord av lycka och tacksamhet jag förväntat mig. Jag kan väl iofs förstå att folk inte är så intresserade av pins, men det jag, antagligen extremt långsökt, försöker få fram är att Hot Chip egentligen aldrig varit så populära eller slagit igenom med så stor kraft här i svea. Numera råkar jag ju ha vänner med ovanligt god musiksmak så jag vet att de flesta av er hört en del av dessa britter, men jag vill ändå slå ett slag för hjältarna i bandet. Så, här kommer ett par av mina favoritlåtar med de begåvade musikerna i Hot Chip.


Hot Chip - And I Was A Boy From School


Hot Chip - Take It In


Hot Chip - Thieves In The Night

Chromeo - Business Casual

Tre års väntan är nästan över, skriv ner datumet i din kalender! Den 14e September släpper kanadensiska Chromeo extremt efterlängtade Business Casual och följer därmed upp klassiska She´s In Control (2004) och Fancy Footwork (2007) med ännu en laddning 80-tals synthesizers, talk box, gitarrslingor och slicka lines signerade Dave 1 och P-Thugg.

Efter att ha lyssnat igenom hela albumet måste jag nog ändå säga att jag är lite smått kluven. Men med tanke på de sjukt högt ställda förväntningar jag haft är det kanske inte så konstigt att de inte infriats helt. Än. För jag är övertygad om att detta är tio låtar som kommer gå varma i mina hörlurar oavsett, och då lär de sätta sig. Potentialen finns defenitivt där och Dave 1 och P-Thugg är trots allt två vänner jag saknat alldeles för länge!

Här är enkla och så skönt kick/snare-drivna Grow Up, på-gränsen-till-smörpop-men-ändå-så-softa The Right Type och sist ännu ett otroligt lyckat samarbete med AeroplaneDon´t Turn The Lights On. (Ni minns väl Chromeo´s gästspel på Aeroplanes Superstar?!)


Chromeo - Grow Up


Chromeo - The Right Type


Chromeo - Don´t Turn The Lights On (Aeroplane Remix)

Sunday, September 5, 2010

Acid Washed

Franska duon Acid Washed släpper snart sin självbetitlade tolva. Här är Danger´s remix av Acid Wash - med ett sound som, efter ett lite spöklikt intro, påminner om ett Ghostbusters-/Bladerunner-tema. Roadtrip-musik.


Acid Washed - Acid Washed (Danger Remix)

Saturday, September 4, 2010

School Of Seven Bells

School Of Seven Bells gör psykadeliskt svävande, eterisk drömpop som påminner om något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Bandnamnet är hämtat från en mytomspunnen skola, med samma namn, som på 80-talet tog hand om allt ifrån ficktjuvar till grovt kriminella. Trion består av Benjamin Curtis (från Secret Machines) och tvillingarna Alejandra och Claudia Deheza. Låtskrivandeprocessen är något speciell då bandmedlemmarna utgår från en text till vilken musiken föds fram. Brooklyn-baserade SVIIB bildades 2006 - två år senare släpptes debutplattan Alpinism.


School Of Seven Bells - Windstorm


Wave Machines - Keep The Lights On

Friday, September 3, 2010

Emil & Friends pt. 2

Förhoppningsvis har ni inte missat mitt förra inlägg med musikmagikern och supertalangen Emile Hirsch a.k.a Emil & Friends. Om det nu skulle vara så illa så lova mig att klicka här och lyssna på Josephine och Downed Economy. Det är lite skrämmande med folk som är så sjukligt begåvade som den här snubben. Inte nog med att han är fantastisk som skådespelare, musiken är nåt av det bästa jag hört.


Emil & Friends - The Shrine


Emil & Friends - Girlfriends

Thursday, September 2, 2010

Young The Giant

Här är Young The Giant. Att alla i 5-manna-bandet från Californien är 21 år eller yngre är ganska sjukt. Deras sound är riktigt tajt och välproducerat (vilket iofs till stor del kan bero på hjälp från storproducenten Joe Chiccarelli - som bl a jobbat med The White Stripes & The Shins). Grabbarna i YTG började lira ihop under high school och fick redan då mkt uppmärksamhet och vann flera priser. Efter att under en period kämpat med att hålla ihop bandet i kombination med studier på olika college har snubbarna nu bestämt sig för att helt satsa på musiken. På bara ett par månader har bandet gått från att lira på små caféer och klubbar till att headlinea fullpackade arenor och öppna för band som Kings Of Leon. Debutalbumet släpps digitalt i Oktober och i butik i början av nästa år.


Young The Giant - I Got


Young The Giant - My Body


Young The Giant - Cough Syrup

Cosmonaut Grechko


Japanska duon Capsule släppte i våras sitt andra album PLAYER. Producenten Yasutaka Nakatas blandar friskt mellan synth, electro, pop, funk och tunga basslingor. Men jag har i ärlighetens namn inte lyssnat in mig speciellt mkt på Player, istället är det 19-åriga Cosmonaut Grechko´s supercleana mix av låten I Wish You jag fastnat för. Håll med om att den är smooth som bara den.


Capsule - I Wish You (Cosmonaut Grechko Bootleg)

Wednesday, September 1, 2010

Hyperballad

Robyn tolkar Björk´s Hyperballad på Polarprisgalan.


Robyn - Hyperballad

Jamiroquai

Jamiroquai är tillbaka. Snart släpps sjunde studio-albumet Rock Dust Light Star (typisk Jamiroquai-titel, no?). Första singeln White Knuckle Ride är redan släppt och man kan ganska kvickt konstatera att J-quai´s patenterade 80-talssound fortfarande dominerar.


Jamiroquai - White Knuckle Ride

Aeroplane pt. 2

Äntligen. Aeroplane följer upp dundersköna We Can´t Fly med låten Superstar. Verkar som att nedbantningen från duo till enmans-akt inte skadat Aeroplane direkt. Lyssna också på guldgossarna i Chromeo´s supertunga remix. Släpp albumet. Nu.


Aeroplane - Superstar


Aeroplane - Superstar ft. Chromeo