Sunday, October 31, 2010

Aloe Blacc pt2

Aloe Blacc har ju varit lite av en stammis på senaste tiden, dels här men kanske framförallt i mina högtalare. Vad mer kan man säga än att han knäcker. Spana bara in klippen nedan.


Hey Brother / I Need A Dollar


You Make Me Smile / Use Me

The Knocks

The Knocks kommer som ett brev på posten och gör det förtjänstfullt. Med Dancing With The DJ lyckas de faktiskt släta över det dystra faktum att helgen börjar lida mot sitt slut. Så lyd ett råd - höj dina högtalare och fira att helgen trots allt var en timme längre än normalt! 


The Knocks - Dancing With The DJ

Wednesday, October 27, 2010

Cee Lo Green pt2

Ganska svårt att inte åter nämna Cee Lo Green i dessa tider. Har fått fatt i de två uppföljande låtarna från kommande albumet the Lady Killer som ni kan lyssna på längre ner ihop med grymma första singeln Georgia. Det är ganska uppenbart att Cee Lo börjat röra sig allt mer åt det pop/souligare hållet än den hip hop-stig han vandrade på under början av sin karriär - ursprungligen som medlem i Goodie Mob och sen som soloartist.

Efter att Gnarls Barkley fullkomligt stormat musikscenen för fyra år sen har Cee Lo blivit vän med en allt större skara anhängare, kanske mycket tack vare de genrebyten han gjort. Och med tanke på hur radio repat sönder varenda ex av Fuck You är det inte mer än rimligt att anta att The Lady Killer (som släpps 9 November) är ett av Cee Lo´s mest hypade skivsläpp. 

Trots att det verkligen fanns fördelar med hur det lät förr så är det sant just så som det nu klassiska albumet från 2004 propagerar; Cee Lo Green... Is The Soul Machine!


Cee Lo Green - Bright Lights, Bigger City


Cee Lo Green - Old Fashioned


Cee Lo - Georgia

Monday, October 25, 2010

Ben l'Oncle Soul pt2

I sincerely hope nobody has missed out on the soul machine 
Ben l'Oncle Soul. Here's a sweet little cover from the young frenchman.


Ben l'Oncle Soul - Crazy

Lo-Fi-Fnk

Lo-Fi-Fnk är tillbaka. Fyra år har gått sen debutalbumet Boylife kom. Ni har säkert hört supersofta poppärlan Sleepless som spelats ganska flitigt lite här och var sen den släpptes sent i september. Lo-Fi-Fnk värmer som en brasa i höstmörkret och en mer passande titel just nu får man leta efter.


Lo-Fi-Fnk - Sleepless

Sunday, October 24, 2010

Pretty Lights

Tror väl knappast att det är så många som känner till Derek Vincent Smith, eller rättare sagt Pretty Lights som just nu är aktuell senaste EP Glowing In The Darkest Night. Desto fler är det nog som känner igen hans låt Finally Moving, dock i ett lite annat sammanhang än just detta. Ja lyssna så hajjar ni.


Pretty Lights - Finally Moving


Pretty Lights - Fly Away Another Day

Bonobo

Fattar inte hur jag kan ha glömt bort att skriva om Bonobo och hans senaste, fullkomligt lysande skiva Black Sands. Med en helt brilliant blend av live-instrumentalt och elektroniskt skapar Simon Green (mannen bakom aliaset) ett ljudlandskap som är något alldeles speciellt vackert. Få album håller en så konsekvent hög standard som Black Sands som ni kan lyssna på via Spotify - och det vill man. BRRrrrra!



Bonobo - We Could Forever


Bonobo - Eyesdown (ft. Andreya Triana)


Bonobo - Flutter

Thursday, October 21, 2010

RJD2

RJD2 borde fått sig ett omnämnande här för länge sen. Den numera smått legendariska och fantastiskt produktiva dj:n Ramble John "RJ" Krohn har gjort musik sen 98 och släppt skivor sen 2002. Musiken har alltid varit väldigt influerad av hip hop och byggt på samplingar och feta beats och plattorna har ofta varit gästade av diverse rappare. Smoke and Mirrors och Ghostwriter är två låtar jag spelat säkert tusen gånger och kanske två av de låtar som bäst illustrerar RJ´s brilljans. 

För tre år sen gjorde RJD2 dock en rejäl förändring, bytte skivbolag och släppte den mer pop-influerade skivan The Third Hand där Krohn själv sjöng och spelade de flesta instrumenten. När senaste skivan, The Colossus, släpptes tidigare i år var det första släppet på RJs nystartade bolag RJ’s Electrical Connections. Sin vana trogen släppte han även en instrumental motsvarighet nyligen. The Colossus är lite av en smältdegel och väver samman tidiga, beatiga RJ med nya, aningen mer pop/souliga diton. Från senaste albumet kommer här The Glow med sin skönt ironiska text om kändisskap, pengar och fakeade solbrännor.



Här är gamlingen Ghostwriter och ytterligare tre spår från The Colossus. Missa inte ovanligt souliga Walk With Me´s fullkomligt episkt avslutande minut!


RJD2 - Games You Can Win (ft. Kenna)


RJD2 - Crumbs Off The Table (ft. Aaron Livingston)


RJD2 - Ghostwriter


RJD2 - Walk With Me

Yelle

Yelle, som slog igenom med dunder och brak med debutplattan Pop Up 2007 (ni minns väl Ce Jeu?!), är tillbaka. Här är videon till nya fräsha La Musique. En duktigt kaosartad kollagekavalkad med en imponerande rollista.

Housse De Racket

Fransoserna i Housse De Racket har onekligen en väldigt personlig stil. Det är förvisso i de flesta fallen ganska renodlad pop, men något med musiken gör att deras låtar är extremt tacksamma att remixa. Kanske är det så att originalen, precis som i fallet med Little Reds Rock It nedanför, är förhållandevis enkla trots all finess. Tänker inte göra någon ansats att gräva djupare i det hela. Tror snarare jag gör enklast möjliga och dammar av en sliten klyscha; "musiken får tala för sig".


Housse De Racket - Dans l'Avion (Leno Lovecraft remix)


Housse De Racket - Forty Love

För er som missade Housse De Racket sist - kika HÄR.

Wednesday, October 20, 2010

Little Red & Dublin Aunts

Jag är löjligt svag för enkla låtar och melodier. När en sån låt har satt sig och dessutom föräras med en skön remix är glädjen svårslagen. Precis så är fallet med australiensiska Little Red och deras låt Rock It. Landsfränderna Dublin Aunts har gjort precis lagom mycket med originalet. Tempot aningen högre, lite kickigare trummor och slutligen har de svept in låten med ett lite mer syntigt sound. Knall.


Little Red - Rock It


Little Red - Rock It (Dublin Aunts Remix)

Robyn is indestructible...

...jo men så är det.


Robyn - Indestructible

Tuesday, October 19, 2010

Hugo & Hawa covers it

Generellt är jag rätt skeptiskt inställd till covers. Att ta någons låt, allt som oftast en redan etablerad sådan, justera liiite och sen tjäna pengar på något som man knappt lyft ett finger för, njae...

Det finns dock undantag. Ett exempel är artister eller band som tar låtar som tidigare inte riktigt slagit igenom eller nått sin fulla potential, gör om/spicear till dem och på så sätt gör dem fetare.


Absolut roligast är dock de som tar en låt, etablerad eller inte, och gör den i en helt ny genre. Två exempel på detta har ni här:


Hugo - 99 Problems (Jay-z cover)


Hawa - Dance (Justice cover)

Saturday, October 16, 2010

Au Revoir Simone pt.2

Kom på att jag glömde posta Another Likely Story sist jag skrev om Au Revoir Simone. Så, här är den plus Neon Indians överfeta remix av samma låt.


Au Revoir Simone - Another Likely Story


Au Revoir Simone - Another Likely Story (Neon Indian Remix)

Dream Cop & Ocean Age

Här kommer två riktigt riktigt sköna låtar. Den första är signerad ett femmannaband från Portland som kallar sig Ocean Age. Ett namn som passar alldeles ypperligt till Dalvik Tide. Låten är verkligen det perfekta soundtracket till en promenad på stranden - vågor som kluckar i bakgrunden, lite sköna stämmor som får mig att tänka på Fleet Foxes och ett instrumentalt arr som fullbordar den sköna atmosfären. 'Cathjing'!

Låt nummer två är mer åt det, numera ofta förekommande, chillwave-/ambient-sound som jag skrivit en del om tidigare. Warm Trash börjar sådär slickt och avskalat med en synth och lite distade trummor men allt eftersom stegrar sig låten; först med en gitarr och sen, ja sen blir det bara bättre och bättre (inte minst de sista 40 sekunderna). Millionyoung är det som står för denna eminenta remix. För den som är intresserad av Dream Cop´s original postar jag även den smått epileptiska, men ack så feta videon till Warm Trash nedan.


Ocean Age - Dalvik Tide


Dream Cop - Warm Trash (Millionyoung remix)

Wednesday, October 13, 2010

Little Loud & Clock Opera

Två favoriter bakom spakarna. En mix i högtalarna. Slowwave, dreamwave, chillwave - kalla det vad du vill, det passar iaf ypperligt när man vet att klockan ringer 05.00 imorgon. Förresten. Hade det varit så att klockan INTE skulle ringa så tidigt hade den här låten faktiskt passat lika bra iaf.


Clock Opera - Once And For All (Little Loud remix)

Äldre låtar av Little Loud HÄR.

Monday, October 11, 2010

Dj Okawari

Japansk jazz. Ja tack.


DJ Okawari - Coffee Break



Dj Okawari - Untitled

Sunday, October 10, 2010

Crystal Fighters - Star Of Love

Oj oj oj. Här är bomben. Jag LOVAR att det finns något för alla smaker på Kitsuné-vännerna Crystal Fighters senaste album Star Of Love som släpptes förra veckan. Lyssna bara på sjuka Sommer Of Love, härligt poppiga/resereklamfilmsaktiga Plage, superfeta Champion Sound - ah vafan - lyssna på hela skivan helt enkelt (möjligtvis undantaget vilda I Do This Every Day).


Crystal Fighters - Champion Sound

Friday, October 8, 2010

Uffie

Det är väldigt svårt att inte tycka om Uffie. Miami-born, Hong Kong-raised, Paris-based. Artist, producent, designer. Signad på Ed Banger Records. Född -87. Svårt är bara förnamnet.

Här är splitternya videon till Difficult. Dessutom kan ni lyssna på Pop The GlockNeu Neu från debutalbumet Sex Dreams and Denim Jeans (som släpptes i somras) och mina två favoriter när det kommer till features - The Party med Justice och Make it Hot med Crystal Castles.


Uffie - Difficult


Uffie - Pop The Glock


Uffie - NeuNeu


Justice - The Party (ft. Uffie)


Crystal Castles - Make It Hot (ft. Uffie)

Thursday, October 7, 2010

Houses pt2

Så här är det; Houses är en drog. Inte receptbelagd, inte heller speciellt svår att få tag på och här är den alldeles gratis. Jag har faktiskt redan postat Soak It Up tidigare, men den här gången får den sällskap av nästan lika sköna Reds. Kom ihåg att ett nej egentligen betyder ja. Åtminstone när det gäller musikknark.


Houses - Soak It Up


Houses - Reds

Wednesday, October 6, 2010

Bag Raiders (& Hot Chip)

En låt som ofta gick varm på förfester, fester och efterfester för ett tag sen är Bag Raiders riviga Turbo Love. Trots att Sydney-duon bildades redan för fyra år sen släpptes den självbetitlade fullängdsdebuten först i år. Jag har faktiskt bara hunnit lyssna på tre av de totalt elva spåren, men av dessa att döma skulle jag nog vilja påstå att det osar mer pop än jag förväntat mig. En liten grej som slog mig när jag lyssnade på Castles In The Air var att pianoriffet påminner sjukt mycket om pianot i Hot Chips senaste låt I Didn't Know What Love Was som de gjort ihop med Bernard Sumner (från Joy Division/New Order). Lyssna så får ni höra.

Här är en liten visuell invit till Bag Raiders musikfabrik.


Bag Raiders - Way Back Home


Bag Raiders - Castles In The Air


Hot Chip & Bernard Sumner - I Didn't Know What Love Was


Bag Raiders - Not Over


Bag Raiders - Turbo Love

Cassius pt2

Jag har vurmat för Cassius och låten I Love You So tidigare. Här är en låt som skiljer sig rätt mkt från föregående på så sätt att den saknar tydlig sample och dessutom är helt instrumental. Däremot är den väldigt lik i den bemärkelsen att även detta är en knallbra låt. Kunde dragits ett snäpp längre variationsmässigt, men vem är jag att klaga egentligen.


Cassius - Brotherhood

Tuesday, October 5, 2010

The Shins - bluegrass style

Dags att vidga vyerna lite. För någon vecka sen hade vi ett band på besök på teatern som lirade ruggigt bra bluegrass. Då borde jag kanske först nämna att jag aldrig riktigt lyssnat på bluegrass och därför inte har en aning om hur grym bluegrass låter. Alltså kan jag inte riktigt vara säker på att det var DET de lirade. Hursomhelst. Iron Horse´s cover på The Shins helt legendariska låt New Slang kommer med benämningen bluegrass och ja, det var väl ungefär något liknande som det där bandet lirade.

Skulle detta inte gå hem i era öron kan ni vara lugna - det lär dröja innan det dyker upp mer BLUEGRASS här.


The Shins - New Slang (Performed by Iron Horse)

Här är ett riktigt guldkorn som inte får missas:
The Shins – Sea Legs

LCD Soundsystem vs. Stereogamous

Vad som först ter sig vara en lite mörkare, eller ska jag säga råare version av I Can Change visar sig snarare vara en ganska sprallig remix. Lite knäppande och studsande, mer snares och en ekande synth. Det är Stereogamous remix det. Plötsligt blev en ovanligt kort LCD-låt sådär 'vanligt' 8 minuterslång igen.


LCD Soundsystem - I Can Change (Stereogamous Remix)

Originalet och annat gammalt groll hittar ni HÄR.

Monday, October 4, 2010

Kinisi

Kinisi är grekiska och betyder rörelse. Se där, var väl knappast någon som förväntat sig lära sig grekiska här. Sist jag läste något om duon från Georgia var de fortfarande osignade. Korsar alla fingrar och tror att det snart lär bli ändring på det.


Kinisi - Beach Frogs


Kinisi - Dealt Out

Error Operator

Mystiskt anonyme Error Operator är en av mina riktiga favoritproducenter. Hans remakes slutar aldrig att imponera. Blisselectro när den är som bäst.


Unkle - The Answer (Error Operator Remix)


Passion Pit - Sleepyhead (Error Operator Remix)

För er som fortfarande inte sett (hur kan någon ha missat?!) videon till Unkle´s Heaven:

Sunday, October 3, 2010

White Apple Tree

Vattendroppande xylophonljud och ett slickt trumbeat lite stråkar och vibben är fulländad. Passed out är betydligt mer chillwave än White Apple Tree´s övriga alster och i mina öron också det bästa de gjort. Med andra ord, det här är egentligen den enda låten ni behöver höra av Californienbaserade White Apple Tree.


White Apple Tree - Passed Out

Cosmonaut Grechko pt. 3

Vår ryske rymdvän levererar igen. Boom.


Metric - Collect Call (Cosmonaut Grechko Version)

Mer av kosmonauten HÄR.

Bon Iver & Kanye West

Det bär faktiskt lite emot att posta grejer av Kanye West. När det dessutom är en låt som inleds med en auto-tune-fest av sällan skådat slag börjar man ju undra. Borde kanske förklara min Kanye-skepsis, men vet inte riktigt om argumenten skulle stå sig. Det hela är nog mest en känsla som rotar sig i den extrema hype som råder kring en, i mina ögon, sjukt självbelåten snubbe som hade sin musikaliska peak för ett par år sen och numera inte riktigt har mig på kroken längre.


Sammarbetet mellan Kanye West och Bon Iver är hursomhelst ett på pappret sjukt intressant projekt. Och visst, det är ganska fett. Kanye West vet vad han gör och vilka knappar han ska trycka på. Nog svamlat. Kanye ett, Hampe noll. Här är Lost In The World.


Kanye West ft. Bon Iver - Lost In The World


Kanye West - Christian Dior Denim Flow